Park prirode Papuk

Stjepana Radića 46, 34330 Velika

Iz dubina nekadašnjeg Panonskog mora izdižu se na gotovo tisuću metara nadmorske visine vrhovi Papuka. Ovo geološki najraznolikije područje Hrvatske prvi je geopark u Hrvatskoj. Njegovi slojevi otkrivaju povijest koja je u potpunosti mijenjala lica prostora – od Panonskog mora do raskoši stabala stoljetne bukve. Iz Parka prirode Papuk ne odlazi se bez posjeta park-šumi Jankovac.

I prije nego što je Papuk proglašen Parkom prirode, Jankovac je bio zaštićen prirodni rezervat – park-šuma. Park prirode Papuk nudi užitak otkrivanja planine i slapa u Slavoniji. Za dolazak je potrebna samo želja jer je prostor pitom i ugostit će vas i bez posebne opreme i vještina. Slavonija je i u svojim iznenađenjima uvijek prvo i prije svega – dobar domaćin.

Sa sedam poučnih staza, petnaest biciklističkih, dva posjetiteljska centra, kamp odmorištem, adrenalinskim parkom te izletištem Jankovac, predstavlja nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju svih generacija.

Kuća Panonskog mora

Kuća Panonskog mora predstavlja posjetiteljsko-edukativni centar u Velikoj te priča jednu od najzanimljivijih geoloških priča Papuka - onu o davno nestalom Panonskom moru.

Pročitaj više
Adrenalinski park Duboka

Pustolovi svih generacija, željni aktivnog odmora, adrenalina i zabave mogu testirati svoju spretnost na dva vrhunski opremljena poligona u  Adrenalinskom parku Duboka!

Pročitaj više
Špilja Trbušnjak

Na području Pakračke gore 2006. godine otkrivene su dvije nove špilje: Rastik, dužine 140 metara, te Trbušnjak, duga najmanje 200 metara, a već su prva mjerenja pokazala da je Trbušnjak dužinom nadmašila dosadašnju rekorderku, Uviraljku, i postala najdužom špiljom u Slavoniji.

Pročitaj više
Postavke pristupačnosti