Ovaj vikend svi vinski puti vode na Festival graševine

31.05.2022

Festival graševine sljubljuje vino i glazbu, okuplja vinske stručnjake i brojne ljubitelje vina i dobre zabave. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske u subotu 04.06. uživat će do dugo u noć slaveći graševinu, sudjelujući u programu i bogatoj gastro ponudi. Graševina je po broju zasađenih trsova i po količini proizvedenog vina najvažnija sorta vina u Hrvatskoj. Festival graševine održava se svake godine u Kutjevu, a promovira graševinu kao najznačajniju hrvatsku lozu te Slavoniju, odnosno Vinogorje Kutjevo kao destinaciju za vinski turizam. Službeni radni dio, odnosno ocjenjivanje čak 125 uzoraka najboljih graševina je završen. Graševine su se ocjenjivale u četiri kategorije, odnosno svježe graševine (berba 2021.), odležane graševine (berba 2020. i starije), predikatne graševine i pjenušci.

Program 04.06. u Dvorcu Kutjevo započinje s tri vinske radionice u trajanju od 10,00 do 14,00 sati:

1. Pjenušci od graševine ili nemirne graševine,
2. Kutjevo Grand Cru i
3. Nacionalno blago; za koje je struka rekla "nikada ovakav niz vina nije predstavljen, a jedino vinska regija Slavonija i hrvatsko Podunavlje može ponuditi ovo u Hrvatskoj".

Za radionice je ostala možda još poneka ulaznica, što možete provjeriti na https://festival-grasevine.hr/

Ako već niste stigli rezervirati jednu od radionica pozivamo vas na Salon ocjenjenih vina gdje u vremenskom periodu od 14 do 17 sati možete kušati preko 100 vrhunskih graševina u Hrvatskoj.

Ulaznica za posjetitelje je 50 kn, koju možete kupiti na glavnom ulazu u Dvorac Kutjevo (južna strana parka – kod kružnog toka).

Program se nastavlja na Trgu graševine gdje će biti postavljeni štandovi izlagača - vinara, u 17 sati počinje Vinski maraton, koji se nastavlja drugim zabavnim događanjima, a cijeli doživljaj zaokružit će večernji koncert u 21 sat na Trgu graševine, link na https://visitslavonia.hr/planiraj/dogadanja/festival-grasevine/.

Dođite u Kutjevo na Festival graševine!

 

Postavke pristupačnosti