Radionica event ponude na temu „Buffet stol“ održana u svečanoj dvorani Gloria
10.10.2022
U svečanoj dvorani Gloria održana je event radionica gastro ponude na temu "Buffet stol" pod vodstvom chefa Branka Ognjenovića. Na radionici su sudjelovali kuhari, voditelji i vlasnici ugostiteljskih objekata te učenici Obrtničke škole Požega smjerova kuhar i turističko-hotelijerski komercijalist. Sudionici su sudjelovali u kreiranju jela na zero waste način, odnosno iskorištavanjem cijelih namirnica te prezentaciji jela na buffet stolu za potrebe održavanja različitih svečanosti. Na radionici su se pripremila sljedeća jela:
- krem juha od butternut tikve
- krem juha od brokule
- čips od celera i batata
- lisnato tijesto punjeno s kremom od batata
- svinjski lungić punjen s pjenicom od mesa
- zapečeni batat s kulenom
- svježi dinstani kupus s graševinom
- okruglice bez glutena punjene sa čvarcima
- glazirana teletina na kraljevski način s graševinom i maslacem
- popečci od batata
- otkošteni batak i zabatak punjen panadom od kruha
- krema od poriluka
- pileće meso kao Wellington
- zapečena butternut tikva sa sirom i kulenom
- glazirana mrkva sa zrnom kave
- hrskave pileće rolice
- mesni tris pileći i svinjski file u košuljici od špeka
- salata od mrkve
U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ održan je niz radionica kroz ovu godinu kojima se radi na sustavnom educiranju pružatelja ugostiteljskih usluga u cilju podizanja gastronomske ponude na višu razinu.