Tajna paralele 45,3

Na početku odmah razjasnimo! Ovo nije priča o geografskim pojmovima, nego o čistom hedonizmu. I to vrhunskom, jer u ovom se vinogorju Zlatne Slavonije piju odlična vina i najbolje graševine u Hrvatskoj.

Kutjevo će vas dočekati sa živopisnim slavonskim vinogradima, ambijentalnim vinarijama i kušaonicama s provjereno odličnom atmosferom. U njima ćete sljubiti vina s poznatim slavonskim delicijama (jer jedno bez drugog ne ide!), družit ćete se s poznatim hrvatskim vinarima i kući se vratiti prepuni dojmova i s omiljenim vinima.

U ovom poznatom vinskom gradiću tradicija vinogradarstva i vinarstva duga je više od sedam stoljeća, još otkako su cisterciti 1232. izgradili najstariji vinski podrum u ovom dijelu Europe.

Bogom dani uvjeti, iskustvo, znanje, moderna tehnologija, inovativnost, volja i malo sreće, sve vam to treba za vrhunsko vino. Iako se sa sigurnošću ne može tvrditi da na njegovu kvalitetu utječu meridijani i paralele, činjenica je da Kutjevom prolazi 45,3 paralela, ista ona koja povezuje glasovite vinske destinacije Piemont, Val du Rhone, Bordeaux i Oregon. Pa sad vi prosudite sami!

Postavke pristupačnosti