Futurizam iz Lipik Glasa

Staklo vrhunske kvalitete iz Zlatne Slavonije zajedničko je Rimčevoj Neveri, najbržem automobilu na svijetu i Aston Martinu DB10, kojeg je vozio najpoznatiji filmski agent 007. I nisu jedini! Bentley, Lamborghini, McLaren, Lotus, Spyker, svi su oni opremljeni staklom iz tvornice Lipik Glas.

U ovoj tvornici proizvode se i pancirna stakla za vojnu industriju, vrata i prozori za banke, ornamentna stakla… A, ako ste se ikada penjali i spuštali poznatim staklenim stepenicama u bilo kojoj Appleovoj trgovini u svijetu, hodali ste po lipičkom staklu. Futuristički dizajn, vrhunska izrada, bez šavova, iz jednog komada u cik-cak obliku i s ogradom s čak pet slojeva stakla, to mogu samo najbolji.

U čemu je tajna? U dugoj tradiciji, vrhunskim majstorima, modernoj tehnologiji… I naravno, najboljoj sirovini. Kvarcnom pijesku! I to 100 posto prirodnom! Na području Lipika taložio se stoljećima, a u vrijeme procvata malih staklarskih obrta u 19. stoljeću bio je iznimno tražen. Nekad sirovina, danas gotovi proizvodi. Staklu iz Lipika, čini se, nema premca.

Postavke pristupačnosti